SHARE

VALENTINA S. (16) je nastradala, dve osobe su teže, a dve lakše povređene ju subotu ujutru, u teškoj saobraćajnoj nesreći iznad svrljiške mlekare, na putu Niš – Knjaževac.
Oko osam sati sudarili su se “jugo” knjaževačke registracije i automobil “polo”.
Nesrećna devojčica, učenica Ekonomske škole iz Svrljiga, nalazila na mestu suvozača u “jugu”, a vozač, njen momak, i njena tetka teže su povređeni.
Sa lakšim povredama prošli su vozač i suvozač iz automobila “polo”. – Nesreća se dogodila kada su se direktno sudarila dva putnička vozila – potvrđeno je u policiji. – Povređenim putnicima je odmah ukazana lekarska pomoć.
Prema prvim informacijama, do saobraćajke je došlo kada je “jugo”, koji se kretao iz pravca Knjaževca ka Svrljigu, usled neprilagođene brzine, proklizao na ledu i direktno udario u “polo”.
Srpski komitet za bezbednost saobraćaja saopštio je da očekuje od osnovnog javnog tužioca u Nišu da odmah preduzme mere u cilju istraživanja odgovornosti upravljača puta i lica koje održava deonicu puta kod Svrljiga, gde se jutros dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba nastradala. – Prema zvaničnim statističkim podacima, u Srbiji nijedno lice nije poginulo zbog nepropisnog stanja puta – navode iz Komiteta.

SHARE

Оставите одговор