SHARE

SOCIJALISTI u svojim poslovnim knjigama i finansijskim izveštajima nisu prikazali da sve nekretnine, pa čak ni svoju centralu na Studentskom trgu, a “zaboravili” su i da zabeleže stanje i promet novca na 45 tekućih računa.
Finansijski izveštaj Demokratske stranke iz prošle godine i stvarno stanje finansija se ne slažu.
Računice SNS su – čiste.
Ovo su zaključci državnog revizora posle češljanja finansijskih izveštaja SPS, DS i SNS za 2014. U podacima, do kojih su došli kontrolori, piše da SPS nije upisao u svoje knjige 21 građevinski objekat površine 11.924 kvadrata čiji je vlasnik, pri čemu je vrednost četiri nepokretnosti 6.546.710 evra, dok za ostalih 17 socijalisti nisu naveli koliko vrede.
Osim centrale u Beogradu, površine oko tri hiljada kvadrata i vredne 4,3 miliona evra, socijalisti nisu upisali ni svoje prostorije na Voždovcu (1,3 miliona evra), Paliluli (105.000 evra) i Čukarici (719.000). U knjigama SPS nema ni 16 automobila, registrovanih na glavni odbor. Stvarni promet novca na 45 računa ne slaže sa knjigama SPS.
Nije prijavljen prihod od 10,6 miliona dinara i rashod od 10,7 miliona dinara, a nema ni gotovine od 181.000 dinara. Šef socijalista Ivica Dačić kaže da će SPS uvažiti sve preporuke DRI i objašnjava da su nepravilnosti posledica specifične situacije: – Imamo nasleđenu imovinu Saveza komunista oko koje se i posle 25 godina vode sporovi.
Takođe, u to vreme svaki odbor SPS je imao svoje račune i poslovanje, što danas nije moguće.
Demokratama se zamera da nisu popisali imovinu i obaveze i uskladili ih sa realnim bilansom od 577 miliona dinara.
Uz to, revizori su naveli da stranka sa svojim poveriocima i dužnicima nije usaglasila svoja potraživanja i obaveze.
I tu se pojavila razlika od oko 155 miliona dinara.
Sekretar DS Milan Popović kaže, za “Novosti”, da se demokrate slažu s većinom zamerki: – One su uglavnom posledica blokade računa i prošlogodišnjih izbora.
Onda smo promenili rukovodstvo stranke, pa nije bilo moguće sve urediti u kratkom roku.
Donedavno je DS imala 200 žiro računa, to je ukinuto i predsednici odbora više nemaju ovlašćenja da ih koriste. DONATORI I KOLA U poslovanju SNS nisu pronađene nepravilnosti, ali je DRI naprednjacima, ipak, preporučio da obezbede izjave od donatora da njihovi prilozi ne prekoračuju maksimalnu vrednost davanja.
Takođe, preporuka je da urede način korišćenja stranačkih kola.

SHARE

Оставите одговор