SHARE

Na 46.
Plenarnom zasedanju Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, kome je prisustvovala i stalna delegacija Skupštine Srbije usvojena je Deklaracija o osudi terorističkih napada. Kako je saopšteno iz srpskog parlamenta, plenarno zasedanje PS CES održano je u glavnom gradu Rumunije od od 25. do 27. novembra, a u srpskoj delegaciji bili su potpredsednik Skupštine i potpredsednik Parlamentarne skupštine CES Igor Bečić i poslanici Katarina Rakić i Miletić Mihajlović. Tema 46.
Plenarnog zasedanja PS CES bila je “Primena ciljeva održivog razvoja u regionu Crnomorske ekonomske saradnje i parlamentarno angažovanje”. Tokom Plenarne sednice Bečić je predsedavao prvog dana plenarnog zasedanja kada su govorili šefovi nacionalnih delegacija, a u ime Srbije, obratila narodna poslanica Katarina Rakić. Rakić je izabrana za izvestioca Odbora za ekonomska, trgovinska, tehnološka i pita životne sredine. Na dnevnom redu 46.
Plenarnog zasedanja PS CES bio je i izbor zamenika Generalnog sekretara PS CES za finansijska pitanja. Izabran je kandidat turske delegacije u PS CES Fuat Kučukajden. Prihvaćen je Akcioni plan za 2016. godinu, kojim je je predviđeno da u okviru srpskog predsedavanja Organizacijom za Crnomorsku ekonomsku saradnju i Parlamentarnom skupštinom CES, Narodna skupština Republike Srbije bude domaćin 48.
Generalne skupštine PS CES u Beogradu, od 29. novembra do 1. decembra 2016. godine, navedeno je u saopštenju.

SHARE

Оставите одговор