SHARE

POSLE odluke da napusti poslanički klub SNS, Saša Mirković se sprema da u narednim danima vrati člansku kartu naprednjaka, saznaju “Novosti”.
Prema našim informacijama, Mirković ne planira da vrati poslanički mandat partiji, pa će u klupama ostati kao samostalni poslanik.
To je, kako nam prenose izvori bliski predsedniku Skupštine Zaječara, i logičan epilog njegovog višemesečnog neslaganja sa rukovodstvom naprednjaka.
Razmirice su kulminirale kad je Mirković pojačao svoju ulogu u kupovini i osnivanju medija, a kap je očigledno prelila čašu posle njegove odluke da osnuje firmu “Tanjug info”.
Jer, kako je i sam priznao, zbog Tanjuga i “Sporta” ne želi da pristaje na političke pritiske, te da napušta poslanički klub kako niko ne bi sumnjao u spregu koja bi štetila ugledu njegovih medijskih brendova.
Mirković u petak nije želeo da za “Novosti” potvrdi naša saznanja, a na direktno pitanje kakve su mu sledeći potezi i namerava li da napusti naprednjački tabor, kratko nam je odgovorio: – Danas nemam nikakav komentar, a u narednim danima će sve biti jasnije.
Ni u poslaničkom klubu SNS nisu bili pričljivi.
Prvi čovek skupštinskog tima naprednjaka Zoran Babić nije odgovarao na naša pitanja o Mirkoviću.
U parlamentarnim kuloarima, moglo se čuti da je ovaj potez Mirkovića bio očekivan.
Jer, neke njegove inicijative koje je ranije podnosio u parlamentu, nisu hteli da podrže pojedini poslanici SNS.
Od funkcionera SNS oglasio se poslanik Vladimir Đukanović, koji je već duže u političkom sporu sa Mirkovićem i Zoranom Mihajlović.
On je neposredno posle Mirkovićeve odluke na svom tviter-profilu napisao: – Ala su se neki prepoznali, pa brže-bolje napustiše poslaničku grupu SNS. SOLO IGRAČI U SKUPŠTINI MIRKOVIĆ je peti poslanik ovog saziva koji je izabrao da u Skupštini nastupa kao solo igrač.
Nije poznato da li će se oni udružiti i u poseban poslanički klub, o čemu je već ranije bilo nezvaničnih dogovora, ali bez rezultata.
Nezavisni poslanici su Zoran Živković i Vladimir Pavićević iz Nove, Milan Petrić iz SNP, kao i Janko Veselinović iz Preokreta, a ovim putem krenuo je i Borislav Stefanović iz DS.

SHARE

Оставите одговор