Poklon ruskih kinologa-policajaca francuskim kolegama veoma je simboličan, snažan i izuzetan gest, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev.

Francuski ministar policije Bernar Kaznev prihvatio je da primi poklon od ruskih kolega – štene Dobrinju koje će zameniti službenog psa Dizela poginulog tokom specijalne operacije u Parizu.
Kako prenosi list Parizijen, u petak je Kaznev poslao pismo ruskim kolegama u kojem ih je obavestio da će primiti poklon. „Poklon od ruskih kinologa-policajaca francuskim kolegama, koji će zameniti policijskog psa Dizela, veoma je simboličan, snažan i izuzetan gest s vaše strane.
Lično sam veoma dirnut i uveravam vas da će za to štene biti stvoreni bolji uslovi“, napisao je Kaznev. List ne navodi kada će Dobrinja stići u Pariz i da li će biti predata Dizelovom dreseru.
Pre putovanja štene treba da prođe kroz medicinske provere i da neko vreme provede u karantinu, a zatim, kad stigne u Francusku, da se navikne na novu zemlju i da nauči komande na novom jeziku. (Izvor: sputniknews.com)

Ostavi poruku