SHARE

NA sednici Ministarskog saveta OEBS, na kojoj će se u Beogradu 3. i 4. decembra okupiti šefovi diplomatija vodećih svetskih zemalja, a Džon Keri i Sergej Lavrov naći oči u oči, biće donete važne rezolucije, a posebna pažnja biće posvećena migrantskoj krizi i borbi protiv terorizma.
Ovo je juče najavio domaćin skupa, srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je sa novinarima obišao preuređenu “Kombank arenu”, u kojoj će se odigravati najvažniji događaji tokom samita.
Do sada je učešće potvrdilo 40 šefova diplomatija, visoka predstavnica EU Federika Mogerini, 1.115 predstavnika članica i partnera OEBS.
Osim sastanaka u “Areni”, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima iz sveta, što će biti prilika i za razgovore o pitanjima važnim za interese naše zemlje. – Beograd će biti diplomatska prestonica Evrope.
Ovo je dobra prilika da se Srbija pokaže u lepom svetlu, za razliku od prethodnih godina.
Srbija je pokazala da može da upravlja u veoma teškoj godini, kad je OEBS suočen sa brojnim izazovima i da može na objektivan način da pomogne u rešavanju konflikata.
Dačić je istakao i da će stepen bezbednosti biti na najvišem mogućem nivou, imajući u vidu aktuelnu situaciju. FOTOGRAFISANjE Dačić je juče organizovao slikanje sa novinarima, baš na mestu gde će se sledeće nedelje fotografisati svetski lideri, a u jednom trenutku je i sam uzeo foto-aparat i napravio nekoliko snimaka.

SHARE

Оставите одговор