SHARE

BRANA teroru Islamske države, koji bi mogao da se obruši na Njujork je – mafija.
Sin jednog mafijaškog bosa izjavio je, preneli su zapadni mediji, da je u obavljanju ovog zadatka bratija kojoj i sam pripada, uspešnija od policije. Đovani Gambino, sin Frančeska Gambija, iznad kog je čuveni kriminalac Džon Goti, kaže da mafija štiti komšiluk od ekstremista. “Mafiju prati loša reputacija, ali veliki deo toga je nezaslužen”, ocenjuje Gambino, u saopštenju posle terorističkih napada u Parizu. – U životu postoje dobre i loše strane svega – veli Đovani Gambino. – Ekspanzija globalnog terorizma daje mafiji šansu da pokaže i dokaže svoju dobru stranu.
Gambino je ocenio da su Ef-Bi-Aj i ostale bezbednosne službe u SAD ograničenog dometa kad je terorizam u pitanju i da često zakasne, ili ne uspeju da sagledaju kompletno stanje stvari. “Svet je danas veoma opasan, ali Njujorčani čiji su susedi Sicilijanci, ili s njima spregnuti, mogu da se osećaju potpuno bezbedni”, zaključuje Đovani Gambino.
Ovaj mafijaški sin obećava da će zaštititi građane od ekstremista i terorista, “posebno od brutalne, psihopatske organizacije koja sebe naziva Islamskom državom”. RAZLOZI ĐOVANI Gambino objašnjava da ID strahuje od sicilijanske mafije, zbog čega terorističke ćelije nisu osnovane na Siciliji i Italiji, gde nisu zabeleženi ni teroristički incidenti.

SHARE

Оставите одговор