SHARE

PREMIJER Aleksandar Vučić obelodaniće u ponedeljak koji tajkuni i strane ambasade rade protiv interesa Srbije – saznaju “Novosti”.
Prema našim informacijama, predsednik vlade svestan je da postoji sprega raznih centara moći koja intenzivno i sve predanije rade na rušenju vlasti.
Takođe, očekuje se da Vučić, u obraćanju naciji, prvi put otvoreno prizna da među protivnicima njegovog političkog i ekonomskog koncepta reformi ima i ljudi iz vlasti, pa čak i iz njegove SNS.
Ovaj premijerov nastup mogao bi da bude i uvod u novu političku stranicu u zemlji i da predstavlja uvertiru za naredne poteze koji će žestoko da se osete u državnom vrhu ali i na međupartijskoj pozornici.
Konkretno, nije isključeno da, na osnovu saznanja koja će Vučić da iznese, dođe i do krupnih kadrovskih promena u vrhu SNS, ali i u samoj Vladi.
Odnosno, da medijsko-aferaški rat koji je kulminirao u proteklih nedelju dana, bude i okidač za vanredne parlamentarne izbore ili, što je manje verovatno, za novu veliku rekonstrukciju kabineta u Nemanjinoj 11.
Sam redosled političkih koraka trebalo bi definitivno da bude poznat i obznanjen na vanrednom zasedanju skupštine SNS, koju će premijer najverovatnije da zakaže za drugu polovinu januara.
Prema našim informacijama, premijer i njegovi najbliži saradnici očekuju da neformalna “koalicija” tajkuna, političara i predstavnika nekih medija, uz “zaleđinu” pojedinih stranih ambasada, pokuša da izazivanjem afera i uličnih akcija, destabilizuje zemlju i uzdrma vlast.

SHARE

Оставите одговор