SHARE

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se Turska još nije izvinila zbog obaranja ruskog vojnog aviona pre dva dana iznad tursko-sirijske granice, niti da je ponudila garancije da će “odgovorni za taj zločin” biti kažnjeni.

Ranije dobri odnosi Rusije i Turske su se značajno pokvarili nakon što je Turska u utorak oborila ruski Su-24, nakon što je on navodno povredio turski vazdušni prostor, prenela je agencija AP.

Putin se ranije danas u obraćanju novinarima u Kremlju požalio da još nije dobio izvinjenje od Turske, kao ni “ponudu da se nadoknadi šteta”.

On je dodao da žali što su odnosi Turske i Rusije zapeli u ćorsokak.

Ruski predsednik je dodao da, prema njegovom mišljenju, Turska namerno nastoji da pogorša odnose Moskve i Ankare.”Čini se da tursko vođstvo namerno gura odnose između Rusije i Turske u ćorsokak”, istakao je on.

RUSIJA ĆE SE RAZVIJATI KAKO JE JELjCIN I ŽELEORuski predsednik izjavio je da je uveren da će se Rusija razvijati i jačati onako kako je to želeo Boris Jeljcin, prvi predsednik Ruske Federacije.”Sećam se Jeljcinovih reči koje cela zemlja zna – ‘Brinite o Rusiji'”, rekao je Putin na ceremoniji otvaranja novog Jeljcinovog predsedničkog centra u Jekaterinburgu na Uralu.”Te reči su upućene svakom od nas, sadašnjim i budućim generacijama”, istakao je Putin.

Jeljcin je želeo da Rusija postane moćna, prosperitetna i srećna zemlja, naveo je Putin, dodajući da je bilo potrebno da se prevaziđe mnogo problema da bi se taj cilj ostvario, preneo je Tas s.”Rešićemo sve aktuelne probleme.
Rusija će jačati i razvijati se uz napor, trud i talenat našeg naroda, koji je odan otadžbini”, poručio je ruski predsednik.

SHARE

Оставите одговор