SHARE

BEOGRAD – Beograd će biti diplomatska prestonica Evrope sledeće sedmice tokom Ministarskog saveta Oebsa, kojem će, pored više od 40 ministara spoljnih poslova, prisustvovati i šefovi diplomatije SAD, Rusije i EU – Džon Keri, Sergej Lavrov i Federika Mogerini, izjavio je danas predsedavajući Oebsa Ivica Dačić.

Tokom Ministarskog saveta biće održani brojni bilateralni susreti među predstavnicima delegacija, rekao je Dačić koji je i ministar spoljnih poslova Srbije i najavio da će se tom prilikom sresti i ministri spoljnih poslova Turske i Rusije, u situaciji kad nema zvanične komunikacije među njima.

Dačić je istakao i da će stepen bezbednosti biti na najvišem mogućem nivou, imajući u vidu aktuelnu situaciju, a da će na skupu biti reči i o borbi protiv terorizma, kao i migrantskoj krizi.

Strani državnici, rekao je Dačić, imaće susrete i sa najvišim rukovodstvom Srbije, predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.”Ovo je dobra prilika da se Srbija pokaže u lepom svetlu, za razliku od prethodnih godina”, rekao je Dačić.

On je ocenio da skup ima izuzetno veliki značaj za Srbiju i predstavlja završni događaj srpskog predsedavanja OEBS-u.”Srbija je pokazala da može da upravlja u veoma teškoj godini, kad je OEBS suočen sa brojnim izazovima i da može na objektivan način da pomogne u rešavanju konflikata”, rekao je Dačić.

SHARE

Оставите одговор