OZBILjAN politički sukob, koji trese rukovodstvo SNS, biće razrešen na vanrednoj skupštini stranke u januaru – saznaju „Novosti“.
Prema našim informacijama, premijer i lider SNS Aleksandar Vučić mogao bi tada žestoko da počisti naprednjačke redove što bi mogao da bude uvod i u vanredne parlamentarne izbore u aprilu.
U središtu novih potresa, koji su napravili pukotinu u redovima SNS, našla se i potpredsednica stranke i Vlade Zorana Mihajlović, kojoj pojedini naprednjaci prigovaraju da je zaštićena od zapadnih centara moći i da nju, za razliku od premijera, mediji pod inostranom kontrolom ne napadaju.
Vicepremijerka nam kaže da se potpuno slaže sa izjavom Nebojše Stefanovića, potpredsednika naprednjaka, koji je za „Novosti“ praktično rekao da čak i neki iz te stranke rade na rušenju Vučića:ĐUKANOVIĆ: HITNO SAZVATI SKUPŠTINU Poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je u višemesečnom javnom sukobu sa Zoranom Mihajlović podseća za naš list da već godinu dana upozorava kako pojedini naprednjaci ruše stranku i Vučića: – Bilo bi dobro da premijer što hitnije sazove skupštinu stranke i preseče.
Očekujem i da tada odluči o zahtevu Zorane Mihajlović da ja budem izbačen iz stranke.
Ako joj to ne prođe, bilo bi moralno da podnese ostavku. – Tačno je da neki iz SNS ruše ugled stranke i Vučića.
Dakle, drugari, radite posao zbog kojeg vas je Vučić postavio na te funkcije, kao što ja radim za ono za šta me je premijer postavio.
Zajedno smo doneli i odluku da imamo skupštinu stranke koja je pravo mesto za sve ove teme – rekla je Mihajlovićeva za „Novosti“, uz napomenu da i njena krsna slava traje u medijima tri dana, „kao da je važnija od Ivkove“.
Ni u parlamentarnom timu naprednjaka, čini se, nešto ne štima kako treba.
Nezvanično, poslanici sve češće ulaze u sukobe sa predsednicom parlamenta Majom Gojković.
Navodno, kad je šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić oformio grupu za reforme političkog sistema, to je zasmetalo Gojkovićevoj, jer je očekivala da se nađe na čelu tima.
Nezvanično, generalni sekretar Skupštine još nije izabran zbog neslaganja njih dvoje…
Babić, za „Novosti“, negira ta saznanja: – Apsolutno nema sukoba.
Međusobno se poštujemo i sarađujemo.
Radimo na istom poslu.
Spekuliše se i da poslanicima smeta što Gojkovićeva favorizuje potpredsednika Igora Bečića, pa mu često daje da vodi sednicu, a naprednjaci mu zameraju što im ponekad izriče kazne.
I na liniji prve dame parlamenta i šefice Odbora za spoljne poslove Aleksandre Đurović, saznajemo, dolazi do sukoba mišljenja. Đurovićeva nam potvrđuje da nekad postoje razmimoilaženja oko neke teme: – Neslaganja u mišljenjima postoje i u porodici.
Ali, to se svakako ne može okvalifikovati kao sukob.
Iz kabineta Maje Gojković nismo dobili komentar na neslaganja unutar poslaničkog kluba.

Ostavi poruku