Jedan od dvojice pilota koji su se katapultirali nakon što je njihovu letelicu oborila turska vojska spasen je kada ga je pronašla Sirijska armija, rekao je ruski ambasador u Francuskoj, a prenosi Rojters.- Jedan od dvojice pilota je bio ranjen kada je padobranom počeo da se spušta i ubijen je na krajnje divljački način od strane džihadista u tom reonu.
Drugi pilot je uspeo da pobegne.
Prema poslednjim informacijama spasen je od strane sirijske armije i već je na putu ka ruskoj bazi – rekao je ambasador Aleksandar Orlov za Evropa 1 radio. Brojni ruski mediji objavili su jutros informaciju, pozivajući se na izvore iz Sirije, da je drugi ruski pilot iz juče oborenog Suhoja – živ i spasen. Ovu informaciju objavila je i državna libanska televizija „Al Majden Njuz“, koja tvrdi da su sirijske snage okružile pilota kada se prizemljio, čuvale su ga dva sata, pre nego što je spasilački helikopter stigao i odveo ga u rusku bazu Hmejm u Latakiji.
Operacija spasavanja je ukupno trajala oko šest sati. Televizija ANNA-News je objavila ekskluzivan snimak spasavanja ruskog pilota. (rt.com/blic)

Ostavi poruku