POSLE višemesečnih sukoba sa vrhom stranke, koji su kulminirali njegovom nedavnom smenom sa mesta šefa poslaničkog kluba, Borislav Stefanović prelomio je da izađe iz DS.
Još razmatra da li će to učiniti pre ili posle sednice Glavnog odbora, zakazane za nedelju, 29. novembar.
Stefanović, koji već duže razmišlja o napuštanju tabora demokrata, definitivnu odluku doneo je za vikend, kada je postalo jasno da Predsedništvo stranke u novi izborni program DS neće uvrstiti njegove predloge.
Prema našim informacijama, Stefanović se neće ni pojaviti na sednici GO, na kojoj će delegati usvajati ovaj stranački dokument.
On će pokušati da osnuje poslanički klub u Skupštini, a iz redova demokrata navodno može da računa na kolege Ivana Jovanovića i Vesnu Marjanović.
Od „samostalaca“ u parlamentu „pikirao“ je Janka Veselinovića, koji je napustio SDS Borisa Tadića, ali nikakvi konretni dogovori nisu postignuti.
Planovi Stefanovića nisu juče uzburkali atmosferu u Krunskoj, odakle poručuju da već duže očekuju ovakav njegov potez.
Predsedništvo je u petak započelo, a juče nastavilo rad na usaglašavanju predloga novog izbornog programa.
Novi program DS, kako saznajemo, imaće uvodni deo, čiji je autor Dragoljub Mićunović, odnosno Politički savet, i paket mera za rešavanje problema u najkritičnijim oblastima – socijalnoj politici, obrazovanju i zdravstvu.
U tekst su ugrađeni delovi predloga koje su kandidovali „vlada u senci“, Zoran Lutovac i Vladimir Todorić i Branimir Kuzmanović. NE IDE KOD TADIĆA U političkim kuloarima se spekuliše da bi u prepakivanju opozicione scene Stefanović mogao da bude pojačanje saveza koji predvodi lider SDS Boris Tadić, ali bi tada „višak“ bio LDP Čedomira Jovanovića.
Iz izvora bliskih Stefanoviću saznajemo da nije kontaktirao sa Tadićem, da tu opciju ne razmatra, jer ne želi da se priključi nijednoj od postojećih stranaka.
Ipak, i do Borka su stigli ovi tračevi.

Ostavi poruku