UZ lelek i suze na gradskom groblju u Prokuplju, u prisustvu najbližih, rodbine i prijatelja, u utorak je na večni počinak ispraćena Marija Dramićanin (39), koja je poginula u saobraćajnom udesu nedaleko od Merošine.
Nesrećna žena je bila je zaposlena poslednjih nekoliko godina u Filijali RFZO u Žitorađi, ali je njen glavni posao bio nega i čuvanje dece.
Iza sebe je ostavila supruga Aleksandra i sedmoro dece, četiri devojčice i tri dečaka, od kojih najstariji sin ima 20, a najmlađi tek 3,5 godina.
Svi redom u Prokuplju kažu da je Marija bila ponosna i hrabra majka.
Vele i da, kao retko koja mlada majka danas, nije žalila da svoj život posveti porodici i deci. – Kada je imala pet godina izgubila je majku i oduvek je mnogima pričala da će imati mnogo dece – veli jedan od rođaka.
Marija je poginula kada je, krećući se svojim automobilom „tojota jaris“, udarila u metalnu ogradu i prevrnula se.
Pokušaji Hitne pomoći iz Merošine da je reanimiraju, nažalost, bili su bezuspešni.
Kako saznajemo, u ponedeljak oko dva sata po ponoći je pošla za Niš, kako bi dovezla najstarijeg sina koji je bio kod prijatelja.
Negde na pola puta, kod Batušinačke petlja, na krivini je izgubila kontrolu nad vozilom, udarila u bankinu, a od siline udarca isekla deo ograde pored druma. HVALA TI NA SVEMU! – BILI smo tvoj ponos, tvoj život, koji si posvetila nama nesebično žrtvujući sebe – navedeno je u potresnom pismu Marijine dece, koje je pročitano na sahrani. – Želimo da znaš da ćemo nastaviti onako kako si nas uvek učila, da ćemo te čuvati u našim srcima i da ćeš uvek biti sa nama baš kao što si i ti za života svoje vreme posvetila nama.
Hvala ti, majko, na svemu!

Ostavi poruku