UŽICE – Viši sud u Užicu doneo je presudu za tragediju koja se dogodila 19. avgusta 2012. godine na automobilskoj trci „Tara 2012“, a kada su posle incidenta na stazi stradali gledaoci, brat i sestra Nikola (30) i Jovana (27) Trišić, i Dragiša Jakovljević (47) iz Petrovca na Mlavi.
Direktor trke Ismet Gačo i njegov pomoćnik Živadin Todorović osuđeni su na po tri godine zatvora zbog propusta u organizaciji sportskog događaja, dok je trećeoptuženi Mile Rabrenović oslobođen odgovornosti.
Nesreća na reli trci dogodila se kada je vozač Branislav Simić iz Bjeljine izleteo sa staze, njegov automobil uleteo je u publiku, usmrtivši troje gledalaca, dok je sin stradalog Jakovljevića zadobio teške telesne povrede.
Optuženima je stavljeno na teret da se nisu pridržavali elaborata o bezbednosti i da su u krivinu, u prostor definisan kao moguća zona izletanja sa staze, pustili publiku. Vozača koji je „micubišijem“ izleteo sa staze policija i porodice stradalih, nisu teretili za tragediju.
Sudskim epilogom porodice stradalih nisu zadovoljne, smatraju da su izrečene kazne morale biti duže od tri godine zatvora, zbog čega će se na presudu žaliti.

Ostavi poruku