SUDIJA Višeg suda Branislav Blažić, optužen da je od oca i sina, Zorana i Đorđa Matića uzeo 1.700 evra kako bi koristeći svoj uticaj kod kolega u Vrhovnom kasacionom sudu izdejstvovao da ovi donesu pozitivnu odluku vezanu za slučaj mlađeg Matića, psihički je sposoban da prati suđenje.
Ovo je u ponedeljak u nastavku postupka pred Specijalnim sudom izjavila neuropsihijatar i specijalista sudske psihijatrije Gordana Mišić Pavkov.
Blažićevi advokati tvrde da njihov klijent ima određenih tegoba i da nisu u potpunosti sigurni da li je on sposoban da shvati svoju ulogu u postupku ili ne.
Prema optužnici, Blažić je više puta dobio novac, a navodno su mu Matići platili renoviranje stana u centru Beograda.
Sve ovo, tvrdi se, urađeno je da Đorđu bude prihvaćen zahtev za ocenu zakonitosti postupka kojim je u sudu u Novom Sadu osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrebe položaja.
U nastavku pretresa preslušavani su prisluškivani telefonski razgovori Đorđa i Zorana Matića.
Moglo se čuti kako Đorđe razgovara o predstojećoj sudskoj odluci i kako u veću ima petoro sudija, koji svaki za sebe glasa.
U jednom od razgovora spominje se da je novac trebalo dati izvesnom Banetu i to 500 evra. Đorđe je objasnio da su razgovarali o kreditu i da je to u stvari radnik jedne banke, koji je trebalo da im to završi.

Ostavi poruku