VUČIĆU sam često ukazivao da u Vladi, ali i u unutar SNS postoje pojedinci koji su naklonjeni našim protivnicima i kojima se ne sviđa veliki posao koji je započeo, jer ih sputava u ostvarivanju sitnih ličnih interesa.
Po premijera je opasno što sve njih odskora na neki način povezuje jedna nevidljiva ruka, a iskreno se nadam da će on smoći snage da nastavi započetu misiju i našu državu i društvo izvede na pravi put.
To za „Novosti“ poručuje Nebojša Stefanović, potpredsednik naprednjaka i ministar unutrašnjih poslova, povodom novih političkih potresa „iza zavese“ koji prete da uzdrmaju vlast.
On ne želi da spekuliše o navodima pojedinaca da se u Srbiji sprema državni udar dok je predsednik Vlade u Kini, ali tvrdi da je očigledno da Vučić smeta mnogima. – Smeta nekima u Vladi koji gromoglasno ćute kada se, recimo, premijer i njegova porodica najbrutalnije blate u medijima.
Takvi sa Vučićem dele samo slatke plodove i rezultate, kojih ima – tako tvrde i EU, MMF i Svetska banka…
Gorke ostavljaju njemu.
Svoj stav o njima sam izneo još davno.
Smeta i pojedincima iz SNS koji su dolazak na vlast shvatili isključivo kao jagmu za novcem i dobro plaćenim položajima.
Nestrpljivi u naplaćivanju izborne pobede, jadikuju i pišu mu otvorena pisma.
Stefanović ne isključuje da su u, kako kaže, „front“ protiv Vučića, uz opoziciju, „takozvane nezavisne intelektualce i novinare“ indirektno uključene i pojedine velike sile, kojima nije po volji strateško opredeljenje Beograda da sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom. – Nažalost, pojedinci iz Vlade kao da traže zaštitu tih zakulisnih igrača, iako dobro znaju da Vučić nikada nije niti će raditi na mig ambasadora.
Kao prijatelj i njegov blizak stranački saborac, zamolio bih ga da o ovome dobro razmisli kada početkom godine SNS bude birao novo rukovodstvo – zaključuje Stefanović. DAČIĆ: NE SMIŠLjAMO ZAVERE Povodom medijskih spekulacija da i njegova stranka učestvuje posredno u udaru na Vučića i državu, lider socijalista i šef diplomatije za „Novosti“ kaže: – SPS je najpouzdaniji politički partner SNS.
Od nas ne prete nikakve tajne niti zavereničke aktivnosti.
Sve eventualne nesporazume rešavamo Vučić i ja tokom direktnih, otvorenih i iskrenih razgovora. MIHAJLOVIĆ: PRIVATNA SLAVA S KIRBIJEM Potpredsednica Vlade i SNS Zorana Mihajlović, povodom optužbi da radi protiv premijera, juče je ponovila: – Potpredsednica sam Vlade u kojoj je Vučić predsednik, potpredsednica sam SNS, stranke u kojoj je lider Vučić.
Verujem i poštujem rad, vrednoću, viziju koju ima o Srbiji i sigurna sam da ne bih bila ovde da on ne misli to isto.
Na novinarsko pitanje zašto je slavu slavila u hotelu i da li je to bilo zbog bezbednosti njenog gosta, američkog ambasadora Majkla Kirbija, Zorana Mihajlović je odgovorila: – To pitanje je privatno.
Ali, razlozi nisu ti koje kažete.

Ostavi poruku