PRIPADNIK ekstremističke Islamske države, koji je predstavljen kao „Belgijanac“, pozvao je „svoju braću u inostranstvu“ da slede primer terorističkih napada u Parizu kojima odaje priznanje što su doneli haos u Francusku.
U video poruci, koju su preneli džihadistički sajtovi, taj pripadnik IS, pod navodnim borbenim imenom Abu Katad al-Beljiki (Belgijski), poručio je da su napadi u Parizu milione ljudi naterali da plaču, ali su „doneli radost vernicima“, preneo je Rojters.
Lice mu je bilo pokriveno belom maramom, a iza njega su bili drugi maskirani pripadnici IS sa puškama u rukama.
Logo na tom terorističkom video snimku sugeriše da je snimljen u Istočnoj Siriji, gde IS kontroliše provinciju Deir al-Zor na granici sa Irakom, naveo je Rojters. U PREDGRAĐU PARIZA PRONAĐEN PRSLUK S EKSPLOZIVOM? Francuska policija pronašla je danas u predgrađu Pariza prsluk, koji bi mogao da bude pojas sa eksplozivom bez detonatora.
Policija trenutno analizira prsluk da bi utvrdila da li je korišćen u napadima u Parizu, prenela je agencija AP, pozivajući se na neimenovane zvaničnike.
Prsluk je, 10 dana posle napada u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi, pronašao đubretar u kanti za đubre u predgrađu Munruž.
Veruje se da je Salah Abdeslam, glavni osumnjičeni za napade koji je u bekstvu, bio u Munružu u noći kada su se odigrali napadi.

Ostavi poruku