SKUPŠTINA Srbije sledeće godine će raspolagati sa nešto više od 1,8 milijardi dinara, ako Vlada prihvati predlog koji je na jučerašnjoj sednici usvojio Administrativni odbor parlamenta.
To je za oko 80 miliona više nego ove godine.
Troškovi za većinu stavki ostaće u okvirima ovogodišnjih, a značajnije su povećana samo sredstva opredeljena za nabavku administrativne opreme.
Ta stavka je u budžetu za 2015. iznosila 37 miliona, a dogodine bi trebalo da bude 190 miliona dinara.
Prema odluci odbora, za plate zaposlenih u Skupštini biće izdvojeno isto kao i dosad – 275 miliona dinara, a za poslanički dodatak 130 miliona.
Na službena putovanja u zemlji narodni zastupnici moći će da potroše 125 miliona, dok im je za inostranstvo na raspolagau još 25 miliona dinara.
Za tekuće održavanje zgrade i objekata biće izdvojeno 48 miliona dinara, što je oko 30 miliona manje nego ove godine, a za administrativni materijal 21 milion dinara.
Zamenik generalnog sekretara parlamenta Srđan Smiljanić rekao je da je predlog skupštinskog budžeta restriktivan.
Poslanik SPS Milisav Petronijević, koji je podržao predlog, komentarisao je da on izgleda „kao da ga je pisao Piroćanac“. STRUČNE SLUŽBE Poslanik Ljubiša Stojmirović (SNS) rekao je da treba razmisliti da se budžetom predvide sredstva za pomoć zaposlenima u stručnim službama Skupštine Srbije, navodeći da oko 200 ljudi ima plate manje od 30.000 dinara.
Sa tim su se složili i poslanici SPS, SDS, kao i predsednik skupštinskog odbora Zoran Babić.

Ostavi poruku