SHARE

Vazdušni udari Vojno-vazdušnih snaga naneli su nepopravljivu štetu militantima tokom operacije protiv terorista Islamske države u Siriji, izjavio je zvanični predstavnik vladinih snaga Sirije brigadni general Ali Majhub.

Kako smatra brigadni general vojske Sirije Ali Majhub, postoji mnogo dokaza efikasnosti ruske avijacije u borbi protiv militanata ID.
Po njegovim rečima, teroristima je već naneta nepopravljiva šteta. „Mi imamo mnogo dokaza efikasnosti udara ruske avijacije.
Intenzivni vazdušni udari ruske avijacije naneli su nepopravljivu štetu međunarodnim terorističkim organizacijama na teritoriji Sirije, narušivši njihov sistem upravljanja i finansiranja, njihove baze i skladišta“, naglasio je general. „Ta pomoć daje snagu našem narodu u borbi sa međunarodnom terorizmom i ima odlučujuću ulogu u uspesima Sirijske arapske vojske (…).
Sirijski narod i vojska su zahvalni Oružanim snagama Ruske Federacije za praktičnu pomoć u borbi sa terorizmom“, rekao je Majhub.
Sirijske Oružane snage istovetno vode borbu protiv terorista Islamske države i drugih grupacija na svojoj teritoriji.
Tako, prema rečima brigadnog generala, za šest dana od 15. novembra Vojno-vazdušne snage Sirije izvele su 114 naleta i izveli udare po 447 objekata militanata.
Sirijska avijacija je uspela da uništi skladišta municije i dva komandna centra terorista u rejonu grada Duma (predgrađe Damaska), skladište municija u gradovima Han el Šejh, Bir el Kasb, Mardž Sultan i Harasta (provincija Damask).
Sirijska vojska je u potpunosti uništila terorističke formacije „Islamska brigada slobode“ u predgrađima najvećeg grada u zemlji Alep i sprečila pokušaj ekstremista da se probiju u Baš Kej, predgrađe Alepa. „Naše oružane snage nastavljaju da ispunjavaju zadatke od nacionalne važnosti za uspostavljanje bezbednosti, uništavanje terora i uvođenje reda u čitavoj zemlji“, naglasio je brigadni general.
SIRIJSKA VOJSKA PONOVO ODBILA NAPAD TERORISTA NA VOJNI AERODROM Sirijska vojska odbila je napad terorističke organizacije Islamska država na aerodrom Dejr el Zor na severoistoku zemlje i likvidirala 25 terorista, saopštio je izvor iz sirijske vojske.
Uporedo sa kopnenom operacijom, u odbrani aerodroma učestvovala je i sirijska avijacija, što je omogućilo sirijskoj armiji da pređe u ofanzivu i zauzme nekolicinu okolnih naseljenih mesta.
Veći deo provincije Dejr el Zor se trenutno nalazi u rukama terorističke organizacije Islamska država, dok vojni aerodrom predstavlja glavno uporište sirijske vojske u tom delu zemlje.
Teroristi redovno pokušavaju da napadnu avio-bazu koristeći oklopna vozila i automobile sa ugrađenim mitraljezima.
Najozbiljniji napad dosad dogodio se u septembru, ali je sirijska vojska uz pomoć avijacije uspela da se odbrani. (Izvor: sputniknews.com)

SHARE

Оставите одговор