PET godina od ubistva Sabahudina Osmanovića, Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio počinioce ovog zločina, Novopazarce Senada Smajovića i Rešada Hamzića.
Zbog podstrekivanja na zločin, nedozvoljeno nošenje vatrenog oružja i izazivanje opšte opasnosti Smajović je dobio ukupno 14 godina zatvora, dok će Rešad Hamzić za ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja, iza rešetaka provesti 13 godina.
Kako je sud utvrdio, oni su 29. septembra 2010. godine, nakon kraće prepirke u jednom restoranu u novopazarskom naselju Šutenovac, na Keju skopskih žrtava, napravili „sačekušu“ Osmanoviću.
Iz vozila u pokretu pucali su u njegov „jugo“ i na licu mesta ga ubili.
Hamzić je nedavno u čačanskom zatvoru štrajkovao glađu tvrdeći da pet godina nevin robija.
Njegov branilac je više puta izjavljivao kako su policija i pravosuđe u Novom Pazaru počinili mnogo propusta u istrazi i da „nema nijednog dokaza da je Hamzić ubica“.
Viši sud u Novom Pazaru najpre je osudio Hamzića na 24 godine zatvora, ali je Apelacioni sud poništio ovu presudu i „delegirao“ Viši sud u Čačku koji je Hamziću smanjio kaznu na 16 godina i šest meseci.
I ovu presudu Apelacioni sud u Kragujevcu je poništio, međutim, Viši sud u Čačku je ostao pri svojoj odluci.
Tek nakon trećeg „vaganja“ presuđeno je da je Hamzić ubica. ŽALBA MADA je presuda pravosnažna, po svemu sudeći ovom maratonskom procesu još nije kraj.
Odbrana će najverovatnije koristiti vanredne pravne lekove kako bi se o presudi izjasnio i Vrhovni kasacioni sud.

Ostavi poruku