ATINA – Nepoznati napadači polili su benzinom ulazna vrata kuće grčkog državnog sekretara za koordinaciju rada vlade Alekosa Flamburarisa i zapalili ih, objavili su danas grčki mediji.
Prema pisanju lista „Katimerini“, Flamburaris se u tom trenutku nije nalazio u svojoj kući u centru Atine, a u napadu, koji se dogodio kasno sinoć, teško su oštećena ulazna vrata.
Flamburaris i Siriza, vladajuća stranka u Grčkoj, čiji je on član, tvrde da je podmetanje požara rezultat konstantnih napora opozicionih poslanika u grčkom parlamentu i medijima da državnog sekretara povežu sa korupcijom.
Flamburaris, bliski saradnik premijera Aleksisa Ciprasa, izjavio je da je pokušaj paljenja njegove kuće posledica „laži i kleveta koje su pokrenuli iskvareni elektronski i štampani mediji u saradnji sa reakcionističkim političkim snagama“. „Moja odluka da odmereno odgovaram na napade protiv mene je dostigla krajnje granice.
Poslanici koji me bez razloga optužuju u tandemu sa novinarima moraju da se obuzdaju i da odmah prekinu sa napadima“, rekao je Flamburaris, koji je zapretio tužbama protiv svih onih koji ga optužuju.

Ostavi poruku