PRIVREDNI sud u Beogradu usvojio je tužbeni zahtev Andreja Vučića da se oglasi apsolutno ništavnim akt o osnivanju privrednog društva „Asomakum“, tako da ova firma više nema nikakvo pravno dejstvo.
Ova presuda stigla je u petak u kancelariju Vučićevog advokata Zorana Jakovljevića.
Sud je ocenio da je nesporno utvrđeno da je potpis osnivača i jedinog zaposlenog u firmi Andreja Vučića falsifikovan.
Zbog toga je, kako je objašnjeno, „neprihvatljivo da se dopusti dalji opstanak takvog privrednog društva“.
U obrazloženju presude navedeno je i da je sud ustanovio da je osnivač ove firme nepoznat i da takvo preduzeće ne može postojati kako ubuduće ne bi pričinjavalo štete u privredi.
Firma „Asomakum“ je još 2011. godine označena kao „fantomska“, a tu priču je ponovo u Narodnoj skupštini prošle godine pokrenuo Zoran Živković.
Posle toga je premijerov brat podneo tužbu Privrednom sudu.
Na saslušanju mlađi Vučić je rekao da nema „ama baš nikakve veze sa tom fiktivnom firmom i da je sve to dobro osmišljena ujdurma kako bi se naškodilo njegovom bratu“.
Tokom suđenja sudski veštak Radoslav Svičević potvrdio je da je potpis Andreja Vučića falsifikovan na ugovoru kojim je osnovana firma „Asomakum“ i kartonu deponovanih potpisa u banci.
On je uporedio i analizirao Vučićeve potpise pisanim i štampanim ćirilični slovima, dok sedi i kad stoji i doneo zaključak da je te dokumente njegovim imenom potpisao neko drugi.
Inače pre sedam meseci policija je uhapsila 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i „Asomakum“.
Protiv njih se još vodi istraga u Višem javnom tužilaštvu. ODBIJEN ZAHTEV ADVOKATA ZASTUPNIK „Asomakuma“ po službenoj dužnosti Branislav Čubrilo imao je predlog koji je Privredni sud odbio.
On je tražio da se postupak prekine dok se ne okonča istraga u Višem tužilaštvu protiv uhapšenih koji su osumnjičeni da su zaista osnovali ovo fiktivno preduzeće.

Ostavi poruku