UČENIK osmog razreda kragujevačke osnovne škole „Mirko Jovanović“ uhvaćen je dok je na času pokušao jednom đaku da proda drogu koju je uzeo od oca! Paketić marihuane kod osmaka je pronašla nastavnica biologije, koja je odmah obavestila školskog policajca.
Reagovali su i policijski inspektori, koji su posle pretresli dečakov stan, kod oca dečaka pronašli su oko pola kilograma marihuane.
Zasad se sumnja da je dečak ukrao očevu drogu i pokušao da je preproda u školi.
Policija je, kako nezvanično saznajemo, protiv četrnaestogodišnjeg dečaka podnela krivičnu prijavu, a njegovom ocu B.
K. određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.
U četvrtak je B.
K. (39), određen pritvor do 30 dana.
On se sumnjiči za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, jer je u njegovom stanu pronađeno pola kilograma kanabisa.
Više tužilaštvo podnelo je i zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv četrnaestogodišnjeg dečaka koji se tereti za držanje opojnih droga.
Maloletni đak osmog razreda ove kragujevačke škole, po svemu sudeći, ukrao je desetak grama marihuane koju je posedovao njegov otac.
Prema nezvaničnim informacijama, otac dečaka, inače zaposlen u jednoj kragujevačkoj štampariji, izjavio je da je marihuanu proizvodio za sopstvene potrebe i da navodno nije znao za namere svog sina.
Imao je zasad pokraj Morave u okolini Batočine. Prema saznanjima do kojih smo došli, komšije, poznanici, ali ni policajci, nisu znali da dečakov otac proizvodi ili eventualno koristi drogu.
To je bila posebna enigma i za iskusne policajce.
Naime, dečakov otac nije registrovan ni kao uživalac niti kao preprodavac narkotika.
Nakon dodatnih operativnih saznanja i rada policijskih inspektora, obavljen je pretres kuće B.
K. i kod njega je pronađeno 560 grama marihuane.
Pretpostavlja se da je proizvodio ovu drogu na nekom od sakrivenih zasada u okolini grada, ali ti detalji će tek biti razjašnjeni. – Za vreme petog časa, na vrata učionice gde se odvijala nastava došao je učenik iz suprotne smene i pitao da li može drugu da da neki novac.
Nastavnica biologije primetila je nešto sumnjivo i potom, na malom odmoru, upitala tog đaka šta ima u ruci.
Videla je da u ruci ima paketić – kazao nam je u sredu Nenad Milovanović, direktor škole.
Odmah je obavešten školski policajac, on je pozvao kolege, u školu su stigli dečakovi roditelji.
Policija je pretresom dečakovog ranca pronašla još deset grama marihuane, a zatim je kod dečakovog oca pronađeno još oko pola kilograma marihuane. UKOR ILI PREMEŠTAJ U školi kažu da su iznenađeni i zatečeni ovim slučajem.
Direktor škole priča da je reč o učeniku koji ranije nije pravio nikakve ispade, da ima vrlodobar uspeh.
On kaže da će nakon sprovedene istrage i ako se utvrdi ono što se sada sumnja, protiv đaka biti sproveden disciplinski postupak.
Kazna bi mogla biti ukor ili eventualno premeštanje đaka u drugu školu.

Ostavi poruku