MARKO Dinić (31) iz Niša nepravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zato što je 1. oktobra 2012. godine hicima iz pištolja, iz osvete, ubio Slobodana Marinkovića (62), vlasnika lanca mesara „Dakom“ u Mramoru.
Presudom Višeg suda u Nišu, Markovom rođenom bratu Ivici Diniću (40) izrečena je zatvorska kazna od 10 godina, zbog pomaganja u izvršenju ovog krivičnog dela.
Kako je na suđenju utvrđeno, Marinković poznat kao „kralj mesa“, je po sudskoj izvršnoj presudi zbog duga trebalo da preuzme donju salu restorana „Lion“ u Nišu.
Ona je bila u vlasništvu Duška Dinića, oca dvojice okrivljenih, koji je preminuo 21. septembra 2012. godine.
Ipak, odluka o preuzimanju lokala je stupala na snagu 1. oktobra, kada se i dogodio zločin.
U optužnici se navodi da je Marko samo dan nakon očeve smrti, za 4.500 evra, u Aleksincu kupio automobil „sitroen ksantija“.
Njime se 1. oktobra odvezao do stočne pijace u Mramoru, dok ga je brat Ivica pratio „audijem“. – Kada je Marinković naišao u „mercedesu“, Marko je izašao iz vozila i ispalio pet hitaca u njega – navedeno je u optužnici. – Zadobio je prostrelne rane trbuha, jetre i grudnog koša od kojih je preminuo na licu mesta.
Potom je Marko, prema navodima optužnice, „sitroen“ odvezao do naselja Ledena stena i tu ga ostavio.
Dinići su se posle hapšenja branili tvrdnjama da je njima Marinković bio značajniji da je živ! – Učinio nam je ustupak da deo restorana ne predamo 25. maja, kako je bilo presuđeno, već 1. oktobra, dok odradimo već zakazane proslave u „Lionu“ – tvrdila su dvojica okrivljenih. – Čak smo se dogovorili da Marinković ne preuzme deo, već i da preostali deo restorana otkupi od nas.
To bi nam mnogo značilo za pokrivanje dugova ostalim poveriocima.
Na suđenju u Višem sudu, uporno su poricali da su ubili Slobodana Marinkovića.

Ostavi poruku