Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa poslanicima Evropskog parlamenta iz redova Evropske narodne partije da Srbija ostaje potpuno posvećena ispunjavanju svog spoljnopolitičkog prioriteta – punopravnog članstva u Evropskoj uniji, a oni su rekli da je potrebno da Srbija dobije priznanje za ono što je do sada postigla.
Srpski premijer je zahvalio poslanicima za podršku na evropskom putu i upoznao ih sa reformama koje sprovodi Vlada, ne bi li unapredila privredu i društvo, u skladu sa željom da Srbija postane organizovana i uspešna država, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.Potpredsednica EPP grupe Sandra Kalnjete je rekla da sa optimizmom gleda na napredak Srbije i da su ona i njene kolege impresionirani uspešnim pripremama za otvaranje poglavlja.
Ona je istakla važnu ulogu Srbije u Berlinskom procesu, koji je pokrenula nemačka kancelarka Angela Merkel, sa ciljem stabilnosti i napretka Zapadnog Balkana.
Kalnjete je pohvalila način na koji Srbija pristupa migrantskoj krizi.Eduard Kukan je pohvalio saradnju koju ima sa Srbijom i istakao ulogu premijera Vučića i Vlade u održanju regionalne stabilnosti kao i ostavreni napredak na evropskom putu.
Na temu otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja, Eduard Kukan je naglasio da je potrebno da Srbija dobije priznanje za ono što je do sada postigla.

Ostavi poruku