Vlasnik građevinskog preduzeća „Del invest“ Zoran Delić (48) iz Banjaluke ponovo je prijavljen za poslovnu prevaru prilikom izgradnje stanova.

Iz CJB Banjaluka je, navodeći inicijale, saopšteno da Delića terete da je oštetio jednu osobu za 18.700 maraka tako što nije ispunio obaveze iz predugovora o izgradnji stana.

– Osumnjičeni je 12. juna 2008. godine zaključio predugovor s jednom osobom o udruživanju sredstava radi zajedničke izgradnje stambenog objekta u Banjaluci. Od te osobe uzeo je avans, obećavši joj da će ispuniti sve obaveze kako bi dobili potrebne dozvole za izgradnju i useljenje u stan. Do dan-danas nije ispunio svoje obaveze. Zbog toga je protiv njega podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama, Delić je prevario Banjalučanku Ivanku Ivanović, koja je od njega željela da kupi stan.

– Ova žena je, vjerujući Deliću, unaprijed dala dio novca za stan u zgradi u ulici Novaka Pivaševića u banjalučkom naselju Veseli brijeg. Međutim, on ju je godinama zavlačio i obećavao da će biti stan, ali sve je to bila laž i obmana – rekao je izvor blizak istrazi.

Ovo nije jedini slučaj, jer je Delićeva firma „Del invest“ identične ugovore 2008. godine zaključila sa desetinom kupaca stana, a da uopšte nije završila izgradnju zgrade.

Protiv Delića je banjalučka policija krajem septembra prošle godine podnijela prijavu tužilaštvu zbog sumnje da je za 33.610 maraka prevario jednog građanina kojem je avansno naplatio izgradnju stana u banjalučkom naselju Veseli brijeg. Pojedine mušterije Delićeve firme dobili su pravosnažne presude protiv „Del investa“, ali im to nije pomoglo da povrate uloženi novac jer je firma proglasila bankrot.

Ostavi poruku