Suspenzija Žeroma Valkea sa položaja generalnog sekretara Svjetske fudbalske federacije /FIFA/ neće uticati na održavanje Svjetskog fudbalskog kupa u Rusiji 2018. godine, izjavio je danas ruski ministar sporta Vitalij Mutko.

„Sve glavne odluke o Svjetskom kupu su donesene. Koncept tog takmičenja i budžet su odobreni, određen je raspored takmičenja“, rekao je Mutko agenciji TASS.

FIFA je objavila juče da je Valke suspendovan sa funkcije do daljnjeg zbog optužbi da je umiješan u ilegalnu prodaju ulaznica za utakmice Svjetskog kupa u Brazilu 2014. godine. Organizacija je zatražila da komisija za etiku pokrene formalnu istragu o tim navodima.

„FIFA treba da radi u mirnoj atmosferi. Ta organizacija ima mnogo projekata koje treba realizovati“, rekao je ruski ministar sporta.

Mutko je dodao da FIFA prolazi kroz težak period i da će istrage koje se vode u Švajcarskoj i SAD dovesti do otkrivanja novih činjenica.

Valke je odbacio optužbe koje je iznio Beni Alon, vlasnik kompanije „JB Sports Marketing AG“ iz Švajcarske. Alon tvrdi da je Valke u svoj džep stavio oko dva miliona evra poslije prodaje više od 8.000 ulaznica.

Valkeovu funkciju privremeno će preuzeti zamjenik generalnog sekretara Markus Katner.

Ostavi poruku