Najbolji teniser svijeta Novak Đoković priznao je da ima namjeru da sustigne i možda prestigne Rafaela Nadala i Pita Samprasa po broju osvojenih Gren slemova.

Srpski teniser potvrdio je dominaciju u ponedjeljak rano ujutro u Njujorku osvojivši drugi put Otvoreno prvenstvo SAD i ukupno jubilarni 10. Gren slem trofej u karijeri.

U istoriji Open ere samo su Rodžer Federer (17), Pit Sampras (14), Rafael Nadal (14) i Bjorn Borg (11) osvojili više Gren slemova.

Novak je istakao da ima namjeru da osvoji još nekoliko najvećih turnira, ukoliko bude uspio da ostane zdrav i motivisan.

„Lagao bih kada bih rekao da mi nije cilj da stignem i možda prestingem Pita Samprasa i Rafaela Nadala, iako Nadal još uvek igra i još uvek ima šansu da poveća broj titula. Želim da nastavim, nadam se da ću imati dugačku karijeru, jer ako nastavim da radim ono što radim… Mislim da imam pristojnu šansu da osvojim još nekoliko Gren slemova“, rekao je najbolji teniser svijeta.

Srpski teniser istakao je da bi volio da se slijedeće godine nađe u pozicijiu kojoj je bila Serena Vilijams koja je pokušavala da osvoji u Njujorku četvrti gren slem u jednoj godini, ali je ipak dodao da mora da ostane skroman.

„Ne bih imao ništa protiv da se nađem u njenoj poziciji. Nadam se da ćemo o tome pričati sledeće godine pred US open. Ali moram da ostanem na zemlji. Moram da idem korak po korak i vidim dokle ću stići.“

Đoković se u ponedjeljak pridružio Federeru i Rodu Lejveru, jedinim igračima u Open eri koji su uspijeli da u jednoj godini igraju u sva četiri gren slem finala.

Srpski teniser Gren slem sezonu završio je sa skorom 27-1, uz titule u Melburnu, Londonu i Njujorku.

Ostavi poruku