Naslovna Srbija UEFA istražuje namještanje utakmica u Srbiji

UEFA istražuje namještanje utakmica u Srbiji

0

Najmanje pet utakmica fudbalskog šampionata Srbije nalazi se pod istragom Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog sumnje u namještanje rezultata.

UEFA je sprovela istragu u saradnji sa Interpolom i Evropolom, a u najmanje tri od pet slučajeva pominju se dueli OFK Beograda na Karaburmi. Izvršni odbor

FSS trebalo je juče da raspravlja o tim navodima, a detaljan izvještaj trebalo je da podnese komesar za integritet Milivoj Mirkov. U njemu se, kako je navedeno, do najsitnijih detalja prenose zapažanja posmatrača sa pojedinih mečeva, a prema nekim informacijama, riječ je o utakmicama OFK Beograd – Borac Čačak (1:0) od 21. marta i jednom meču Spartaka iz Subotice, dok su preostala tri duela, za sada, pod velom tajne.

Poseban segment istrage UEFA biće i podatak da su neke utakmice bile predmet sumnjivih uplata i munjevitog mijenjanja kvota u svjetskim kladionicama. Za sada nije poznato da li su pod lupom ishodi nekih od utakmica pretposljednjeg 29. kola Jelen superlige i Prve lige Srbije koje je portal „goal.com“ svrstao u red sumnjivih. Interesantno, od sedam mečeva koji su bili na listi, čak pet je završeno onako kako je trebalo klubovima.

To su utakmice elitnog ranga Partizan – Novi Pazar (1:1), Čukarički – Vojvodina (0:1), Rad – Spartak (0:1), Voždovac – Borac (1:0), kao i meč Prve lige Kolubara – Bačka (3:1). Samo su mečevi Radnički 1923 – Jagodina (0:0) i Sloboda Užice – Javor (0:0) donekle iznenadili sajt koji je predviđao ishode, ali su i na njima Jagodina, odnosno Sloboda došli do remija koji su im na kraju pomogli da obezbijede opstanak u Jelen superligi, odnosno Prvoj ligi Srbije.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version