Naslovna Fudbal Godišnjica koja boli i one koji ne navijaju za Crvenu zvezdu

Godišnjica koja boli i one koji ne navijaju za Crvenu zvezdu

0

Fudbaleri Crvene zvezde su prije nekoliko dana obilježili 24 godine otkako su postali šampioni Evrope. Tim Ljupka Petrovića je 29. maja 1991. godine, na stadionu „Sveti Nikola“, u finalu KEŠ poslije izvođenja penala savladao Olimpik iz Marselja sa 5:3. Zvezda je postala prvi tim sa prostora SFRJ koji se popeo na vrh Evrope.

Postoji li iko ko ne zna napamet poklič ili bolje reći Milojkov urlik? Za nas, navfijače onog drugog, pravog kluba ne zna se šta je gore – slika ili Milojkov poklič. Biće i jedno i drugo. Za naše komšije koje su bila u Bariju prije 24 godine osmjećaj je, logično, sasvim drugačiji.

Umjesto da tadašnji prvak Evorpe nastavi tim putem, što zbog rata u bivšoj SFRJ, a mnogo više zbog nesposobnog rukovodstva, Zvezda je 24 godine poslije Barija sve više predmet ismjevanja… Umjesto talenata, na Marakani rastu pečurke, klub je pred bankrotstvom, veliki evropski klubovi skoro deceniju nisu igrali na njenom stadionu, a umjesto da bar gledaju vječiti derbi, navijači se radije tuku na tribinama.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version