Naslovna Tenis Novak: Izuzeće sudije? Nije pošteno prema njima

Novak: Izuzeće sudije? Nije pošteno prema njima

0

Rafael Nadal potvrdio je informaciju da je tražio izuzeće sudije Karlosa Bernardesa sa svojih mečeva, a to je izazvalo buru u teniskom svijetu.

Na konferenciji za medije Novaka Đokovića novinari su upitali srpskog tenisera da li je to česta praksa i da li je on ikada tražio da mu određeni sudija ne bude u stolici.
„Ne, ne, ne. Iskreno, nikada nisam ni pomislio na to. I sudije su ljudska bića, a svi mi pravimo greške. Možda postoje periodei kada je sudija više ili manje samouveren da napravi određene odluke, a ja smatram da oni treba da učestvuju aktivno u meču. Potrebna im je pažnja i koncentracija, naročito na podlogama gde nema traga loptice kao što je to slučaj ovde na šljaci. Takođe, i striktnije sprovođenje pravila o vremenu između poena stavilo je pritisak na njih i ja to razumem“, rekao je Đoković i dodao:

„Naravno, prolazi se kroz trenutke tenzija, emotivne momente na terenu, i igrači i sudije. Prave se greške. Ima nekih sudija na nekim mečevima kojima nisam bio zadovoljan, ali nikada nisam pomislio da tražim da mi pojedini sudija ne sudi više nikad ili neko vreme. Mislim da to nije pošteno prema njima, oni rade svoj posao najbolje što mogu, nekada bolje, nekada lošije“.

Nadal je izjavio da ga sudija Karlos Bernardes nije poštovao i da je zbog toga tražio da mu on više ne sudi.

I o još jednoj zanimljivoj temi novinari su željeli da čuju Đokovićevo mišljenje – o tomi da li Giljermu Viljasu treba retroaktivno priznati da je bio prvi na svijetu. Ukratko, u toj komplikovanoj priči jedan argentinski novinar bavio se istraživanjem i pokazao je da, pošto se rang-lista tada nije baš najurednija vodila, da je Viljas pet nedjelja trebalo da bude prvi na svijetu, ali ATP je to odbio.

„Čuo sam za to pre pet minuta i ne mogu da ponudim jasan stav. Ipak, ono što mogu da kažem jeste da gajim mnogo poštovanja prema Viljasu, prema onome što je učinio u karijeri i prema nasleđu koje je ostavio, pogotovo ovde na Rolan Garosu. Ne znam koji je njegov motiv da preispituje sve to, ali teško je promeniti stvari koje su se desile pre 45 godina. To onda sledstveno može da utiče na mnogo stvari, na nosioce itd. Ipak, nezasivno od toga da li je bio broj jedan ili ne, on je i dalje jedan od najboljih igrača svog vremena i mislim da je to dovoljno“, kaže Novak.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version