Kenijac Feliks Kiprono ponudio je američkom predsjedniku Baraku Obami 50 krava za ruku njegove 16-godišnje ćerke Malije.

On je rekao da je pored 50 krava spreman da plati još 70 ovaca i 30 koza kako bi ispunio san i oženio se lijepom Malijom.

„Zapazio sam je 2008. godine“, rekao je u intervjuu za lokalni list Kiprono, koji je po profesiji advokat.

Kako prenosi AFP, te godine je Obama prvi put pobjedio na izborima, a Maliji je bilo 10 godina.

„Od tada se nisam ni s kim zabavljao i zavjetovao sam se na vjernost. Moja porodica je upoznata s tim i spremna je da mi pomogne da otkupim mladu“, naveo je on.
Kiprono namerava da lično od Obame zatraži ruku njegove ćerke i nada se da će američki predsjednik povesti Maliju kada u julu bude posjetio Keniju, zemlju u kojoj je rođen njegov otac, a njegova baka, koja danas ima preko 90 godina, i dalje živi u Kogelu, na zapadu te zemlje.

„Trenutno pišem pismo Obami u kom ga molim da povede Maliju na putovanje. Nadam se da će mu ga ambasada proslijediti“, kazao je mladi advokat.

„Ljudi će možda pomisliti da želim Obamino bogatstvo, ali to nije istina. Moja ljubav je prava“, istakao je on, dodavši da je isplanirao sve za vjenčanje, koje bi se održalo u njegovom rodnom selu i na kom bi se umjesto šampanjca pilo tradicionalno piće „mursik“ (vrsta jogurta).

Zaljubljeni Kenijac je rekao da bi on i Malija vodili „jednostavan život“.

„Naučiću je da muze krave, da kuva ugali (palentu) i priprema murslik kao bilo koja druga Kenijka“, obećao je Kiprono.

Ostavi poruku