Jedan od najprepoznatljivijih i najuspješnijih modela u istoriji francuskog proizvođača, Renault 16, lansiran je 1965. godine. U eri dominacije limuzina, „šestnaestica“ je bila jedan od prvih porodičnih hečbek automobila srednje klase.

Renault 16 imao je svjetsku premijeru pred publikom međunarodnog ženevskog auto-salona 1965. godine.

U tom trenutku, ovaj automobil je svojim avangardnim dizajnom predstavljao pravo osvježenje u segmentu putničkih vozila na evropskom tržištu.

Konstruktori su u jednom modelu objedinili elegantne linije sa prostranom kabinom, velikim staklenim površinama i praktičnim petim vratima gepeka koja su omogućavala bolji pristup prtljažnom prostoru.

Stiliski, Renault 16 predstavljao je veliki iskorak napred u poređenju sa prethodnikom, modelom Frégate.

Dizajn je potpisao Gaston Juchet, ali velike zasluge za nastanak „šestnaestice“ imao je tadašnji prvi čovjek kompanije, Pierre Dreifus, koji je dao zeleno svjetlo za razvoj automobila prepoznavši njegov veliki potencijal.

U suštini, Renault 16 nastao je kombinovanjem forme limuzine sa funkcionalnim oblikom van vozila.

S obzirom da je zamišljen prije svega kao porodično vozilo, velika pažnja posvećena je prtljažnom prostoru. Zahvaljujući petim vratima, ali i opcijama obaranja naslona i pomeranja i uklanjanja zadnjih sjedišta, zapremina prtljažnika varirala je od minimalnih 346 do 1.200 litara.

Sjedišta su bila veoma praktična – imala su mogućnost instaliranja dječijeg sjedišta, dok su nasloni mogli da se obore u horizontalan položaj, čime se dobijala ravna površina i ležaj za odmor dvije osobe.

Kada je riječ o mehanici, Renault 16 je takođe bio ispred svog vremena.

Automobil je imao prednji pogon, što je tada bila rijetkost za modele iz srednje klase, a motor i mijenjač bili su izrađeni od aluminijuma.

Na tržištu se 1968. pojavila TS (Tourisme Sportif) verzija, sa nizom inovacija, kao što su grijači zadnjeg stakla, brisači vjetrobrana sa dvije brzine i četiri brizgaljke, a unutrašnji retrovizor imao je podešavanje za dnevnu, odnosno noćnu vožnju.

Restilizacija iz 1969. donela je redizajn farova i maske hladnjaka, elektro-pomična prednja stakla i električni krovni prozor, kožna sjedišta…

Nova unapređenja uslijedila su 1973, kada je Renault 16 u verziji TX dobio novi motor zapremine 1.647ccm koji je proizvodio 93 ks. Pogonska jedinica omogućavala je automobilu da razvije 175 km/h.

Renault 16 proizvodio se do 1980, a za 15 godina širom svijeta prodato je 1.851.502 automobila.

Ostavi poruku