Oliver Bjelovuk (25) iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je u tom gradu napao bivšu djevojku i njenu prijateljicu, a zatim oštetio više automobila na parkingu.

Bjelovuka policija sumnjiči da je u nedjelju pet minuta iza ponoći u Zanatskom centru, ispred kafića “Scena”, u ulici Vojvode Stepe Stepanovića u Gradišci fizički nasrnuo na dvije djevojke.

Okidač nasilničkog ponašanja bili su ljubavni problemi, koji su Bjelovuka razbjesnili. Prema nezvaničnim informacijama, prije nekog vremena djevojka ga je ostavila, što on nije mogao da podnese.

On je te večeri došao prvo u kafić “Kamel” i tu počeo da galami i vrijeđa bivšu djevojku i njenu prijateljicu, zbog čega ga je obezbjeđenje izbacilo iz lokala.

Bjelovuk je zatim sačekao da izađu te ispred lokala “Scena” iskočio pred njih i bivšu djevojku udario šakom u desni obraz.

Zatim je sjeo u automobil i namjerno udario u vozilo kojim su djevojke došle.

– Potom je svojim terenskim vozilom, džipom “čiroki” pored njihovog vozila udario i u dva druga automobila koja su takođe bila parkirana, pričinivši znatnu materijalnu štetu – kaže izvor iz policije i dodaje da je slučaj prijavila sestra povrijeđene djevojke.

On je poslije nanošenja veće štete otišao, ali nedugo poslije toga gradiška policija ga je uhapsila.

Inače, oni koji poznaju Bjelovuka tvrde da je on miran i povučen momak, zaljubljenik u automobile i ofroud avanture i nije im poznat po ovakvim izlivima bijesa.

– Inače, koliko znam, on ne pije alkohol, zaljubljenik je u automobile i motore. Najviše posjećuje ofroud trke, jer voli “džipijade”, a vjerovatno su kap koja je prelila čašu ljubavni problemi između dvoje mladih koji su danas česti – kaže jedan od sagovornika.

Nakon što je gradiška policija uhapsila Bjelovuka, prema naredbi dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog tužilaštva urađena je kriminalistička obrada, a potom je pušten na slobodu.

Poslije kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv Bjelovuka će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog počinjenog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Zanatski centar

Krajem januara ove godine u Zanatskom centru u Gradišci takođe se desio fizički napad, a jedna osoba je zadobila teške povrede.

Te noći Nenad Vučenović (30) je teško povrijeđen kada ga je željeznom šipkom napao Filip Munjeran. Vučenović je dobio nekoliko udaraca u glavu i mjesecima se liječio od povreda.

Ostavi poruku