Naslovna Tenis Teniseri ustali protiv ATP sudija

Teniseri ustali protiv ATP sudija

0

Sve više vrhunskih tenisera uključilo se u akciju u kojoj apeluju da sudije koje sude mečeve na Turu moraju da se poprave.

 

Ranije ove nedjelje Felisijano Lopes je poslije teške pobjede nad Benjaminom Bekerom ušao u sukob sa Karlosom Bernardesom zbog kazne i oduzetog poena zbog psovanja.

Lopes je priznao da njegovo ponašanje nije bilo primjereno jednom teniseru, ali je bio veoma grub prema sudiji Bernardesu, za kojeg je rekao da ga uopšte nije upozorio prije kazne.

„U početku nisam shvatio da mi je uputio upozorenje i zato sam bio veoma iznenđen kada mi je rekao da moram otići na suprotnu stranu terena jer mi je poen oduzet”, rekao je Lopes.

Španac se poslije tog meča osvrnuo i na detalj sa ATP turnira u Minhenu, kada je Lukaš Rosol prilikom promjene strana ramenom udario Endija Mareja. Takođe, on je istakao da pravila na ATP Turu nisu jednaka za svakog igrača.

„Šta se desi ako igrač ramenom udari protivnika prilikom promjene strana? Ništa se ne desi. Gledamo na drugu stranu i to je sve. Ili, ako igrač ispuca lopticu van stadiona i sudija se pravi da nije video. Mislim da ovakvo ponašanje nije normalno i da bi trebalo da se eliminiše. Pravila bi trebalo da budu ista za svakoga”, spomenuo je Lopes i incident sa ATP turnira u Eštorilu prošle nedjelje.

Nik Kirjos je u prvom kolu eliminisao Alberta Ramos-Vinoljasa iz Španije, ali je taj susret obilježio incident krajem trećeg seta. Poslije jednog izgubljenog poena Australijanac je izbacio lopticu van stadiona, Ramos-Vinoljas je zahtjevao kaznu, ali je arbitar odbio da to učini jer navodno nije vidio taj detalj. U pitanju je bila završnica odlučujećeg dijela igre koju je Kirjos dobio u taj brejku.

Osim njih, zamjerke na rad sudija imao je i četvrtoplasirani na ATP listi Rafael Nadal. Nadal je optužio sunarodnika Nikolasa Almagra da je u drugom kolu turnira u Barseloni vršio pritisak na sudije da mu izreknu sankciju za kršenje vremena između dva poena.

„Svi rade šta hoće, ali nije mnogo lijepo kada kolega (Almagro) pritiska sudije”, rekao je tada Nadal.

’Bik sa Maljorke’ sve češće dobija opomene zbog „probijanja” pauze između poena, pa mnogo više nego ranije raspravlja sa sudijama.

„Sudije bi trebalo da budu malo bolje i kod drugih pravila. Trebalo bi da budu bolje u pozicioniranju poslije onoga što se prošle nedjelje desilo u Eštorilu. Nisu donijele ispravnu odluku u veoma bitnom trenutku. Stvari treba da budu iste za svakoga, ne samo za jednu određenu osobu. Po mom mišljenju, na drugoj strani mreže dešavaju se mnogo lošije stvari, a to svakako nije pravi primjer za djecu, ili bilo koga drugog”, zaključio je Nadal.

Pored toga, na mnogim turnirima od početka sezone viđene su velike greške kako linijskih, tako i glavnih sudija.

Jasno je da pojedini igrači nisu zadovoljni, vidjećemo dokle će ih to nezadovoljstvo dovesti.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version