SHARE

Све више врхунских тенисера укључило се у акцију у којој апелују да судије које суде мечеве на Туру морају да се поправе.

 

Раније ове недјеље Фелисијано Лопес је послије тешке побједе над Бењамином Бекером ушао у сукоб са Карлосом Бернардесом због казне и одузетог поена због псовања.

Лопес је признао да његово понашање није било примјерено једном тенисеру, али је био веома груб према судији Бернардесу, за којег је рекао да га уопште није упозорио прије казне.

„У почетку нисам схватио да ми је упутио упозорење и зато сам био веома изненђен када ми је рекао да морам отићи на супротну страну терена јер ми је поен одузет”, рекао је Лопес.

Шпанац се послије тог меча осврнуо и на детаљ са ATP турнира у Минхену, када је Лукаш Росол приликом промјене страна раменом ударио Ендија Мареја. Такође, он је истакао да правила на ATP Туру нису једнака за сваког играча.

„Шта се деси ако играч раменом удари противника приликом промјене страна? Ништа се не деси. Гледамо на другу страну и то је све. Или, ако играч испуца лоптицу ван стадиона и судија се прави да није видео. Мислим да овакво понашање није нормално и да би требало да се елиминише. Правила би требало да буду иста за свакога”, споменуо је Лопес и инцидент са ATP турнира у Ешторилу прошле недјеље.

Ник Кирјос је у првом колу елиминисао Алберта Рамос-Винољаса из Шпаније, али је тај сусрет обиљежио инцидент крајем трећег сета. Послије једног изгубљеног поена Аустралијанац је избацио лоптицу ван стадиона, Рамос-Винољас је захтјевао казну, али је арбитар одбио да то учини јер наводно није видио тај детаљ. У питању је била завршница одлучујећег дијела игре коју је Кирјос добио у тај брејку.

Осим њих, замјерке на рад судија имао је и четвртопласирани на ATP листи Рафаел Надал. Надал је оптужио сународника Николаса Алмагра да је у другом колу турнира у Барселони вршио притисак на судије да му изрекну санкцију за кршење времена између два поена.

„Сви раде шта хоће, али није много лијепо када колега (Алмагро) притиска судије”, рекао је тада Надал.

’Бик са Маљорке’ све чешће добија опомене због „пробијања” паузе између поена, па много више него раније расправља са судијама.

„Судије би требало да буду мало боље и код других правила. Требало би да буду боље у позиционирању послије онога што се прошле недјеље десило у Ешторилу. Нису донијеле исправну одлуку у веома битном тренутку. Ствари треба да буду исте за свакога, не само за једну одређену особу. По мом мишљењу, на другој страни мреже дешавају се много лошије ствари, а то свакако није прави примјер за дјецу, или било кога другог”, закључио је Надал.

Поред тога, на многим турнирима од почетка сезоне виђене су велике грешке како линијских, тако и главних судија.

Јасно је да поједини играчи нису задовољни, видјећемо докле ће их то незадовољство довести.

SHARE

Оставите одговор