SHARE

Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине данас је најоштрије осудило активности терористичке групе са смртним посљедицама, које су се дешавале у Македонији у току протеклог викенда.

 

Уз изражавање искреног саучешћа породицама жртава тих сукоба, Министарство је изразило наду да ће се безбједоносна ситуација у Македонији брзо стабилизовати уз подршку снага које теже да се сузбије и ријеши проблем растућег тероризма у свијету.

Министарство за сада нема информација да је неко од држављана БиХ настрадао у нередима који су се дешавали те су изразили наду да ће тако и остати када се прикупе комплетни подаци о настрадали и повријеђеним, а Амбасада БиХ у Скопљу је предузела све мјере да се у помогне држављанима Бих.

Упућен је позив путем средстава јавног информирања да се контактира особље Амбасаде у хитним случајевима, а амбасадор БиХ у Македонији Здравко Беговић се још увијек налази у Куманову гдје у контакту с надлежним органима прати развој ситуације и спреман је да пружи помоћ држављанима БиХ уколико се за то укаже потреба, саопштено је из Канцеларије за односе са јавношћу Министарства иностраних послова БиХ.

SHARE

Оставите одговор