Loše odigrana prva četvrtina koštala je poraza ekipu Igokee na gostovanju kod Širokog, koji je slavio pobjedu rezultatom 63:57 u drugom kolu Lige 6 BiH.

Ponovo se potvrdilo da je „Pecara“ teško osvojiva tvrđava za Aleksandrovčane koji razloge poraza mogu da traže u slaboj partiji Brejdija Heslipa koji je postigao samo četiri poena, a do sada je u ABA ligi prosječno bilježio po 24. Brzo je ušao u probleme sa ličnim greškama i igrao je samo 16 minuta.

– Prva četvrtina bila je baš loša. Šta god da pričam posle poraza nema smisla i ne vredi tugovati. Pokazalo se da u Širokom Brijegu uvek imamo problema jer oni uvek imaju poseban motiv i pred svojom publikom uvek igraju mnogo bolje nego na ostalim terenima. Mnogo bolje su otvorili susret, što nismo smeli da dopustimo i kasnije jednostavno nismo mogli da ih stignemo – rekao je centar Igokee Duško Bunić.

Iako poraženi košarkaši Igokee imaju priliku da izbore prvo mjesto na kraju ovog dijela takmičenja koje im donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ukoliko budu imali isti broj bodova na kraju ovog dijela takmičenja kao i Širokobriježani, biće im potrebna pobjeda sa više od šest poena razlike u revanšu.

– Poraz ništa ne mora da znači i imaćemo priliku da im se revanširamo na našem terenu. Tek je odigrano drugo kolo i do kraja ima još dosta utakmica. Ujedno treba biti oprezan protiv svih ostalih timova koji takođe traže svoju šansu da ostvare što bolju poziciju pred plej-of – istakao je Bunić.

Pauze nema za igrače Igokee koji će već sutra ugostiti Slobodu u trećem kolu Lige 6 BiH.

– Dolazi nam Sloboda i treba da obavimo skauting za nju. Slabo smo upoznati sa tom ekipom, jer nismo igrali protiv njih niti imali priliku da ih gledamo. Ipak, na našem terenu uvek smo favoriti bez obzira na to protiv koga da igramo, tako da verujem u uspeh – dodao je Bunić.

U drugom kolu postignuti su sljedeći rezultati: Spars – Leotar 86:58, Široki – Igokea 63:57, Sloboda – Zrinjski 98:81. U trećem kolu sutra igraju Zrinjski – Spars i Leotar – Široki.

Liga 6 BiH

1. Sloboda 2        2        0        168:143      4

2. Široki 2        2        0        147:132      4

3. Igokea    2        1        1        145:121      3

4. Spars     2        1        1        148:128      3

5. Zrinjski          2        0        2        156:182      2

6. Leotar   2        0        2        116:174      2

Ostavi poruku