Naslovna Bosna i Hercegovina Solidan nastup BH juniora na SP u brzom klizanju

Solidan nastup BH juniora na SP u brzom klizanju

0

Tarik Omeragić i Samra Selimbegović, reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze (short track), nastupili su na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je proteklog vikenda održano u Osaki (Japan).

Bh. reprezentativci imali su solidan nastup i klizali su u granicama svojih trenutnih mogućnosti. Samra Selimbegović je osvojila 41. mjesto u utrkama na 500 i 1500 m, dok je Tarik Omeragić zauzeo 49. mjesto na 1500 m, saopšteno je iz Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Na takmičenju nastupila su 124 najbolja brzoklizača i brzoklizačice iz 33 zemlje svijeta, nakon što su prethodno ispunili normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU).

“Uz sve probleme sa kojima se ovaj sport susreće u BiH, zadovoljan sam sa nastupom naših reprezentativaca u Osaki i na činjenicu da su Tarik i Samra osvojili nove bodove koji će im omogućiti napredak na svjetskoj rang listi najboljih brzoklizača svijeta”, izjavio je predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH Zikrija Đonko.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version