Tarik Omeragić i Samra Selimbegović, reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze (short track), nastupili su na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je proteklog vikenda održano u Osaki (Japan).

Bh. reprezentativci imali su solidan nastup i klizali su u granicama svojih trenutnih mogućnosti. Samra Selimbegović je osvojila 41. mjesto u utrkama na 500 i 1500 m, dok je Tarik Omeragić zauzeo 49. mjesto na 1500 m, saopšteno je iz Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Na takmičenju nastupila su 124 najbolja brzoklizača i brzoklizačice iz 33 zemlje svijeta, nakon što su prethodno ispunili normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU).

“Uz sve probleme sa kojima se ovaj sport susreće u BiH, zadovoljan sam sa nastupom naših reprezentativaca u Osaki i na činjenicu da su Tarik i Samra osvojili nove bodove koji će im omogućiti napredak na svjetskoj rang listi najboljih brzoklizača svijeta”, izjavio je predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH Zikrija Đonko.

Ostavi poruku