SHARE

Славни српски режисер Емир Кустурица и “Но смокинг оркестра” приредили су вечерас Московљанима незаборавну свирку у великој концертној дворани Државног кремаљског дворца.

Кустурица и његови музичари наступили су као главна група на великом концерту под називом Фестивал балканске музике, а предгрупе су били Горан Бреговић и његов “Оркестар за свадбе и сахране” и Сања Илић и “Балканика”, пишу Електронске новине Андрићевог института “Искра”.

У Великој сали Државног кремаљског дворца, најпрестижнијој концертној дворани у цијелој Русији која је вечерас била крцата, Кустурица и “Но смокинг оркестра” свирали су најпознатије хитове из дуге историје бенда, а више пута цијелу дворану дизали на ноге.

Концерт је трајао више од два часа, а најављиван је данима као јединствени музички догађај, “прави балкански маратон необуздане забаве, море позитивне енергије”.

Најскупље карте у партеру, близу бине, коштале су око 300 евра.

Кустурица, стари гост и знанац Московљана, у руској пријестоници представљен је пред концерт као добитник више од двадесет престижних филмских награда, као лауреат Кана, Венеције, Берлина, уз назнаку да његова музичка активност није тек пуки хоби, да су он и “Но смокинг оркестра” снимили 12 албума, да из године у годину путују планетом и да су свуда радо виђени гости, пише “Искра”.

Послије Москве, Кустурица и његови музичари, у наредних шест дана наступиће у Санкт Петербургу, Риги у Виљнусу.

 

SHARE

Оставите одговор