Припадници МУП-а Кантона Сарајево саслушали су Кенана Кршу који је на Башчаршији у Сарајеву шетао у мајици на којој су биле ознаке које користи терористичка организација „Исламска држава“, сазнаје сарајевска штампа.

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Ирфан Нефић рекао је за „Дневни аваз“ да је лице, чији идентитет полиција није открила, саслушано и да је о свему обавијештено и Тужилаштво БиХ.

Нефић је истакао да је тужилац рекао да у овом случају нема кривичног дјела, а обавијештена је и Агенција за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ која је рекла да се неће укључивати у овај случај.

Он је рекао да је консултовано и лице које познаје арапско писмо, те да та особа потврдила да се на спорној мајици „налази печат Мухамеда“, којег муслимани сматрају Божијим послаником.

Мушкарац са дужом брадом, обучен у црне панталоне са краћим ногавицама какве носе припадници вехабијског покрета и мајицом са ознакама „Исламске државе“ шетао је прије два дана Башчаршијом.

Повратник са сиријског ратишта Кенан Кршо са још два лица упао је 23. јануара у џамију Стара Брека код Сарајева и вербално напао имама Мухамеда Велића. Они су на себи носили мајице са заставом организације „Исламска држава“.

Федерални медији тада су пренијели да ће Кршо бити санкционисан према Закону о нарушавању јавног реда и мира, те да је полиција против њега издала прекршајни налог.

У мјесту Горња Маоча, сједишту вехабијског покрета у БиХ, прије неколико дана истакнута је застава и обиљежја „Исламске државе“.

Након што је Федерална телевизија објавила фотографију из Горње Маоче, припадници више полицијских агенција у БиХ, по налогу Тужилаштва БиХ, вршили су провјере на лицу мјеста, али никога нису привели.

 

Ostavi poruku