Полиција је данас, у наставку акције „Армагедон“, одредила полицијско задржавање за пет осумњичених код којих је пронађена енормно велика количина порнографског материјала насталог искоришћавањем дјеце и малолетника, а за сада је идентификована једна жртва са територије Србије, саопштио је МУП.

На дан када се обиљежава Међународни дан безбједног интернета, 10. фебруар, акцију су на подручју Палилуле, Вршца, Крагујевца, Сремске Митровице и Ваљева спровели припадници МУП у координацији са Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал, додаје се у саопштењу.

Петорици осумњичених одређено је полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву за кривично дјело приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију, бити приведени Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал.

У саопштењу се додаје да је експанзија интернет домена који садрже аудио-визуелне или друге предмете порнографске садржине сексуалног злостављања и злоупотребе дјеце и малољетника подстакла МУП да у оквиру редовних задатака још 2010. године отвори акцију „Армагедон“ са циљем да на домаћем и међународном нивоу пруже максималне напоре на сузбијању те негативне друштвене појаве.

У склопу обиљежавања Дана безбједног интернета, МУП је позвао грађане да посјете интернет презентацију на домену www.mup.gov.rs  под називом „Заштитимо дjецу од педофилије на интернету“, гдjе се налазе корисни савjети за родитеље, дjецу и малољетна лица.

МУП је у саопштењу позвао грађане који имају било какву информацију која може помоћи у идентификовању лица која производе, растурају или посједују дечију порнографију, да то пријаве на електронску адресу www.netpatrola.rs или [email protected]

Ostavi poruku