На Ивану Богићевић у Сремској Каменици, непознати нападачи пуцали на досад незабележен начин. Испаљено чак 30 метака. Кретање кола у којима је била жена Љубе Богићевића – праћено.

У “ПАСАТ” за чијим се воланом у четвртак ујутро налазила Ивана Богићевић (32) непознати нападачи отворили су рафал из гепека аутомобила у покрету – сазнају “Новости”! На супругу Љубе Богићевића (36) пуцано је на досад незабележен начин из возила, још неутврђене марке, после чега су возач и нападач побегли. Новосадска криминалистичка полиција и даље интензивно трага за “револверашима”.

Напад на аутомобил, у власништву Иваниног супруга Љубе Богићевића, по свему судећи је био испланиран. О томе сведочи чињеница да је пажљиво праћено њихово кретање, јер је нападач чекао у Карађорђевој улици у Сремској Каменици, којом је возило морало да прође на путу до Лединаца. Знали су да је у јутарњим сатима “пасат”, који је углавном возио Љубо, отишао према Новом Саду, и чекали су повратак. Ивана је претходно, како је испричао њен близак рођак, у вртићу оставила њихово двоје деце, од четири и две године.

– Аутомобил у ком је био наоружани нападач се изненада испречио у Карађорђевој улици код броја 46 када је наишао “пасат”, због чега је жена морала да стане – наводи, незванично, извор нашег листа из истраге. – Истог момента, из задњег дела кола, односно из гепека је испаљено око 30 метака.

И даље је, међутим, непознаница да ли је нападач направио грешку, и мислећи да је у аутомобилу са затамњеним стаклима Иванин супруг, с обзиром на то да га је он углавном возио, испалио рафал, или је циљао управо у Ивану како би упутио опомену Богићевићу. Полиција не искључује ниједну од ове две варијанте.

ПОВРЕЂЕНА И ДАЉЕ КРИТИЧНО
ИВАНИНО здравствено стање је и даље тешко, и под сталним је надзором лекара, потврђено је “Новостима” у Клиничком центру Војводине. Са тешком повредом главе смештена је у јединици Интензивне неге и прикључена је на апарате.

Инспектори новосадске полиције су, сазнајемо, разговарали са Љубом. На Богићевића је, подсећамо, пуцано у сачекуши, почетком јуна прошле године, испред његове породичне куће у Лединцима, док је испраћао пријатеља Игора Огњановића (28) из Сремских Карловаца. Маскирани нападач је тада из оружја са пригушивачем, сакривен у жбуњу преко пута, испалио неколико хитаца и тешко ранио Огњановића, док је Богићевић остао неповређен. И тада се веровало да је заправо он био мета.

ТРГУЈЕ АУТОМОБИЛИМА

БОГИЋЕВИЋ је почетком 2014. године био привођен у акцији “Гром”, али је он после пуцњаве у Лединцима тврдио да није био хапшен, већ да је тада у његовој кући рађен претрес, али да ништа није пронађено. То је, у изајави неким медијима, поновио и овога пута, наводећи да се бави трговином аутомобилима, и да не може ни да претпостави шта би могао да буде повод пуцњави.

Ostavi poruku