Нусрет Гибић (54) из Шамца утопио се када је упао у шахт дубок пола метра, док је чистио снијег у дворишту комшинице Хафизе Вуковић у Шамцу.

Из Центра јавне безбједности Добој су, наводећи његове иницијале, саопштили да је Гибићево тијело пронашла комшиница у недјељу, а претпоставља се да је у шахт упао дан раније.

„У шахту је била мања количина воде. Околности пада биће накнадно утврђене. Љекар мртвозорник је утврдио да је он преминуо усљед утапања и да на тијелу нема трагова који би указивали на насилну смрт“, наводи се у саопштењу добојске полиције.

Како незванично сазнајемо, Гибићу је наводно прије пада у шахт позлило јер има здравствених проблема, а пао је на главу.

Гибићева комшиница нам је казала да призор био стравичан, те да уопште није знала да је он у њеном дворишту.

„Он је сам дошао у моје двориште да ми очисти снијег, нисам га ја ангажовала. Нисам чула никакве јауке који би ми указивали на то да се нешто дешава испред куће. У недјељу сам изашла испред куће и видјела да из шахта вире ноге. Када сам пришла, угледала сам страшан призор“, казала је Вуковићева.

Додала је да је Гибић био јако добар и вриједан комшија, те да јој је жао што је страдао на овакав начин.

Испричала нам је да је Гибић имао здравствених проблема, али је волио да попије и коју чашицу.

„Лопата за чишћење је пронађена прислоњена на кућу, а снијег очишћен. Да се оклизнуо и пао у шахт док је чистио снијег поред њега би морала бити и лопата. Он је вјероватно очистио снијег, оставио лопату и када је кренуо у кућу позлило му је баш код шахта“, казала је Вуковићева.

Гибићев стриц Рузмир казао је да је он живио веома скромно, те да је за живот зарађивао радећи било какав посао у комшилуку.

„Боловао је од високог притиска, имао је и повишен шећер, али морао је да ради. Није био ожењен, већ је живио са сестром и братом у породичној кући у Шамцу“, казао је Рузмир Гибић.

Ostavi poruku