Исидора Маринковић (20), која је била у осмом месецу трудноће, изненада је преминула у недељу под мистериозним околностима у Здравственом центру Неготин.

Уз њу страдала је и њена нерођена беба, а о узроцима трагедије јуче у овој здравственој установи нико није желео да разговара. Само су рекли да је пацијенткиња лечена по свим правилима медицинске доктрине. Казали су нам да је директор Тихомир Миловановић на одмору, а на позиве и поруке нам се није јављала ни др Александра Пауновић, која га мења.

Компликован случај

Како сазнајемо, са Исидорином трудноћом је све било у реду до прошлог понедељка, када је добила температуру 37,5 степени.
– Исидора се жалила на бол у грлу и кашаљ. Сутрадан су јој у Дому здравља урадили ЕКГ и комплетну лабораторијску анализу. Примила је инфузију и сви су се надали да ће јој бити боље, па су је вратили кући. Међутим, то се није десило и прошлог четвртка, 5. фебруара, примљена је у ЗЦ Неготин с температуром 38,5 – каже наш саговорник близак преминулој девојци.

Исидора је потом упућена на одељење гинекологије, где је прекјуче умрла. Под велом тајне је шта се тачно десило, а јуче је обављена обдукција, чији се резултати очекују наредних дана. Извршио ју је патолог из Института за судску медицину у Нишу, где су нам нагласили да је ово „деликатан и компликован случај“.

– Обдукција је завршена, а очекујемо пратеће анализе, када ћемо Здравственом центру у Неготину доставити све резултате – опрезно су поручили у институту и додали да до тада не желе да прејудицирају о узроку смрти младе труднице.

Интервенција полиције

У Исидориној фамилији као одговорне за трагедију апострофирали су медицинско особље.
– Не знају или неће да кажу разлог што моје Исидоре више нема. Неки тврде да је узрок температура, други да је имала урођено сужење на срчаној аорти, а њен несрећни отац Драган Маринковић и невенчани супруг Срђан Трифуновић убеђени су да је у питање несавесно лечење – рекао нам је Исидорин рођак, који је желео да остане анониман.

Како Курир сазнаје, Срђан, којег смо покушали да добијемо, с радошћу је ишчекивао рођење првог детета, а због сумњи у грешку лекара поднео је кривичну пријаву против Н. Н. лица. Овоме је претходио инцидент који се десио јуче ујутро у здравственој установи, због чега је интервенисала и полиција.
Срђан и Исидора у везу су ступили 23. октобра 2013. године.

Исидора пред смрт посла СМС
Да Исидора не дише приметили лекари и сестре на гинеколошко-акушерској клиници, где је девојка лежала. Она је неколико сати пред своју смрт успела да свом оцу Драгану пошаље СМС: “ Гушим се, нема никога да ми помогне…“.

Извор: Курир

Ostavi poruku