SHARE

Навијач Црвене звезде, Иван Богданов, јуче се у пратњи адвоката предао тужилаштву. Након саслушања поводом упада на терен током прекида утакмице Србија – Албанија, пуштен је на слободу.

Он је полицији испричао да није утрчао на терен како би изазвао инциденте, или да се са неким физички обрачуна, већ да спусти заставу велике Албаније, која је била на дрону..

Полиција је након инцидената на мечу одиграном 14. октобра трагала за Богдановим, који је међу првима улетео на терен стадиона ЈНА. Он је био у бекству све до јуче, када се предао.

Остаје неизвесно да ли ће против њега после јучерашњег саслушања бити покренут кривични поступак, јер из Вишег тужилаштва нису желели да одговоре на то питање.

Уколико му се буде судило за насиље на спортској приредби, Богданову прети казна до пет година затвора, али уколико тужилаштво процени да је био организатор нереда, прети му казна од три до дванаест година, а такође је у оба случаја укључена и забрана присуствовања спортским приредбама.

Није искључено и да Богданов буде кажњен прекршајно, пошто су и други изгредници који су улетели на терен током меча Србија – Албанија кажњени новчано.

Иван Богданов је у жижу јавности дошао након изазивања нереда у Ђенови током утакмице Италија – Србија у квалификацијама за ЕП. Због тога је у Италији осуђен три године и три месеца затвора, после чега је депортован у Србију. У Београду је осуђен на 23 месеца затвора због туче са полицајцима пред кошаркашки меч Црвене звезде и Партизана 2006. године. Из затвора је изашао у априлу 2013. године.

Све време током бекства од утакмице протитив Албаније, навијачи Црвене звезде су му пружали подршку графитима по граду, као и паролама и кореографијом на утакмицама.

SHARE

Оставите одговор