Александар Ролд (19) из Бањалуке убијен је са десет убода ножем од која су два у срце била смртоносна, потврдио је извор близак истрази.

Наш извор је додао да је Ролд задобио убодне ране по глави, врату, грудима и леђима, као и да је сјечиво било дужине око 12 центиметара.

Због убиства Ролда ухапшен је његов вршњак Анђело Марковић (19). Из Окружног тужилаштва Бањалука саопштено је да је за Марковића послије саслушања предложен једномјесечни притвор због бојазни да би боравком на слободи могао утицати на свједоке и због тога што се за ово дјело може изрећи казна од десет и више година затвора. До закључења овог броја „Гласа Српске“ у Окружном суду у Бањалуци није била донесена одлука да ли ће му бити одређен притвор.

До обрачуна између двојице младића дошло је у ноћи између петка и суботе на спортском терену Основне школе „Јован Цвијић“ у бањалучком насељу Кочићев вијенац.

Чланови породице Ролд испричали су да нису тачни наводи да су се њих двојица договорили о тучи путем друштвене мреже „Фејсбук“.

– Александар је био код пријатеља на рођендану у једном кафићу и Марковић је дошао иако није био позван. Пријатељ му је рекао да сједне и попије пиће. Међутим, Марковић је нешто добацивао, због чега су он и Александар изашли пред локал и потукли се – рекао је један од чланова породице Ролд.

Он је појаснио да су они комшије и да Марковић живи само неколико кућа од њих.

– Послије туче њих неколико отишло је до игралишта школе „Јован Цвијић“ гдје су сједили и договорили се да оду до града. Када су кренули Анђело је пришао Александру и пружио му руку и рекао да хоће да се помире – појаснио је наш саговорник.

Према његовим ријечима, Ролд је одмах пружио руку, јер није хтио да буде у сукобу са комшијом и није ни сумњао шта Марковић планира.

– Марковић је испружио руку и када га је Александар ухватио за руку он му је рекао: „Живио“, а у другој руци је држао нож и одмах га убо у око и затим је наставио да га убада ножем – истакли су чланови породице, који су рекли да су им ово испричали Александрови пријатељи који су били са њим то вече.

Послије напада неко од пријатеља одмах је позвао Хитну помоћ, која је убрзо стигла и љекари су могли само констатовати смрт, а Марковић је побјегао.

Полиција је знала о коме је ријеч и Марковић, који је одраније познат полицији, јер је више пута привођен због тешких крађа и разбојништава, је убрзо ухапшен, а пронађен је и нож којим је младић избоден.

На игралишту поменуте школе јуче се окупио већи број пријатеља и чланова навијачке групе „лешинари“ из Бањалуке, чији је члан био и Ролд, који је имао три млађа брата.

Ostavi poruku