Studentu Nikoli Nikoliću (29) iz Beograda, gledajući rezultate januarskog ispitnog roka, postalo je vidno neprijatno koliko mu dobro ide na fakultetu. Kako Nikola kaže, ispiti su krenuli i bolje nego što je očekivao.

– Evo, ako mi ne verujete, možete pogledati moj indeks. Samo nemojte predugo da gledate, biće mi malo neprijatno – izjavio je Nikola našem novinaru i naglasio da je u prošlom ispitnom roku položio jedan ispit na kojem je dobio šesticu, ali je malo falilo da dobije i sedmicu.
Nakon što je pre nekoliko meseci po treći put obnovio treću godinu na Ekonomskom fakultetu, Nikola je odlučio da pruži sebi šestu šansu i proba da privede fakutet kraju.

– Mnogi prijatelji su mi rekli da bi trebalo da odustanem od fakulteta, ali smatram da pravi uspešni i posvećeni studenti svoje diplomiranje treba da ostave za pozne godine. Šta uostalom o studiranju može da zna neko koi ma svega 19-20 godina? Svedoci smo da su u današnjem društvu pedesete prave godine kada jedan pojedinac treba da dostigne svoj intelektualni vrhunac i pokaže sve naučeno u praksi, tako da vreme radi za mene – istakao je odlučno Nikola i dodao kako mu je dosta kukanja ostalih kolega.

– Većina studenata traži izgovore i sit sam više loših pravdanja svojih kolega. Kod nas je kultura žalopojki i jadikovki prisutna kroz cele studije. Često učim i po 20 sati, ne spavam noćima, ali kada pogledam rezultate, sve se isplati. Nije me sramota da priznam da se nekad dešavalo da mi se u toku pregovora oko ocene sloši i da moram da primim infuziju, ali sve je to niska cena za ovoliko dobru statistiku – stidljivo otkriva Nikola.

Reporteru Njuza priznao je da je tačno da je kriv što je pokazao svoju ljudsku slabost zato što voli da uči i da ne boji bolnih izazova koji mu predstoje.
– Naš posao kao studenata je da trpimo kritike svakog građanina, a posebno profesora, ali mi moramo da ćutimo i samo nastavimo uporno da učimo. Ne treba nam neki skretničar, samo ovakvim trudom i zalaganjem možemo doći do još bolje budućnosti koja nas čeka 2016. godine, kada se nadam da ću uspeti da dam uslov za četvrtu godinu – smatra Nikola.

Autor: Luka Ličina
Izvor: Njuz.net

Ostavi poruku